Spill Problemer og tilgjengelighet

Spill problemer er blitt et stadig mer aktuelt begrep i dagens samfunn. Vår tids underholdning og tidsfordriv domineres av bruk av elektroniske hjelpemidler som smarttelefoner, nettbrett og bærbare datamaskiner. Spill er en mye brukt metode for spenning i hverdagen og det kan være vanskelig for folk å sette grenser for bruken.

Lettvint og alltid tilgjengelig.

En smarttelefon eller et nettbrett er nå allemannseie og som regel alltid en del av det man har med seg uansett hvor man befinner seg. Trådløse nettverk eller rimelige internettabonnemSpill Problemerent via mobilnettet gjør at man stort sett alltid kan være online. For mennesker som har eller er disponible for spill problemer betyr dette at spill er mer tilgjengelig enn noen gang før. Enten man sitter på kafe eller på bussen, er på besøk hos venner eller bare kjeder seg hjemme, er den elektroniske enheten alltid i nærheten og klar til bruk. Da blir ofte fristelsen til å spille for stor og dette bidrar til en tøffere hverdag for de som har spill problemer.

Annonsering og reklame bidrar til spill problemer

En konsekvens av at stadig flere mennesker har spill problemer er at mange ser muligheter til å tjene gode penger på å tilby spilltjenester. Utvalget av spill har økt i takt med tilgjengeligheten og dermed også annonseringen. Selv om Norge har regler for slik annonsering, kan disse omgås ved å reklamere på internett fra en kilde utenfor landet. Har man prøvd nettspill en gang vil man ofte oppleve at det i ettertid dukker opp fristende lokketilbud på skjermen eller i innboksen. Der lokkes det for eksempel med gratis spill i en gitt periode eller for inntil et visst beløp. For mange blir fristelsen stor, og for de som har spill problemer kan den bli nærmest uimotståelig.

Fordi spilling har et stort inntektspotensiale for tilbyderen er det vanskelig å demme opp mot økt tilgjengelighet. I dagens elektroniske samfunn med nærmest ubegrensede muligheter for kommunikasjon vil det alltid finnes måter å nå frem til de som ønsker å spille, inkludert de som har spill problemer.